Världens dyraste öl

Öl är en omåttligt populär dryck bland många världen över, och det finns ett enormt utbud av olika ölsorter idag – vissa dyrare än andra. Priserna kan skifta mycket beroende på ställe, sort och märke. Har du koll på vilka som är de dyraste ölsorterna? Här får du veta mer om det.

5700 kronor för en öl

dyr olÖlsorter kan skifta väldigt mycket i priser, men 5700 kronor tycker du kanske låter orimligt dyrt för en flaska öl? Faktum är att detta är världens dyraste öl. Bakom denna dryck ligger det skotska bryggeriet Brewdog och ölet heter The end of History. Den är smaksatt med enbär och nässlor från Skottland och flaskan har sytts in i ett uppstoppat djur (ekorre, hare eller hermelin).

Andra dyra ölsorter

Brewdog är långt ifrån de enda som har skapat riktigt dyr öl. Tidigare räknades Samuel Adams öl Utopia som världens dyraste och kostade då 1221 kronor per flaska. Andra ölsorter som är riktigt dyra är till exempel Tuthankamun Ale, Nail Ale och Carlsbergs tappning 3. Om du inte vill spendera flera hundra kronor på en öl bör du hålla dig borta från dessa ölsorter.

Kostnad på öl i länder

Det är inte många av oss som köper en öl för över 5000 kronor, men hur ser priserna på öl generellt ut i olika länder? Ska du till exempel åka utomlands snart? Kolla upp vad ölen kostar där innan du åker. Den dyraste staden att köpa öl i anses vara Lausanne (Schweiz), medan du hittar den billigaste ölen i Bratislava (Slovakien).