Stockholm beerfest

Ölfestivaler är ett kul sätt att umgås under lättsamma former samtidigt som man lär sig mer om öl. Det som är extra roligt för mig som är en riktig ölnerd är att det brukar vara möjligt att prova ölsorter som inte finns på systembolagets hyllor och som säljs av de kunniga personer som varit med och tagit fram dem.

Svensk ölkultur på frammarch

sthlm beer festDu som följer min blogg vet att jag intresserat mig för och har samlat på öl i många år. Det gör att jag kan sätta svensk ölkultur i ett historiskt perspektiv och jag kan säga att det aldrig varit så roligt som det är nu! Det finns flera microbryggerier som satsar på hantverksmässigt framställd öl och flera pubar med riktigt intressant sortiment. Det kommer inte minst till uttryck under festivaler som Stockholm beerfest.

Sveriges viktigaste mässa?

Stockholm beerfest är enormt stor med omkring 30 000 besökare. Man köper biljetter för 250 kronor och får då ett ölprovningsglas. Trots att det är så mycket folk upplever jag att man kan hitta branschfolk som verkligen tar sig till att prata med en. Särskilt om man besöker mässan tidigt på dagen. Problemet för mig som är ölsamlare är att det är svårt att få med sig ölflaskor hem från mässan.

Mässor lyfter ölkulturen

Det är mycket tack vare mässor och festivaler som folk blir medvetna om att det finns öl för alla tillfällen och smaker. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Stockholm beerfest som lyckas vara både stor och riktigt gemytlig på samma gång. Svensk ölkultur står sig mycket stark idag och mässorna är en del av framgången, vill jag nog påstå.