Regler Beer Pong

beer pong bild

För att kunna spela beer pong behöver du följande: öl, muggar och pingisbollar. Det behövs också ett stort bord för att kunna ställa upp spelplanen. Innan tävlingen börjar ställs 10 muggar upp på varje kortsida av bordet i form av en pyramid med en mugg längst fram och fyra vid kanten av bordet. Man spelar två lag mot varandra. Kom överens om vilket lag som kastar först och sätt igång!

Hur spelet går till

beer pong bildLaget som börjar kastar pingisbollen och försöker pricka motståndarlagets muggar, lyckas man skall ölen drickas upp och muggen tas ur spel. Spelet är över när ett lag träffat alla 10 muggar hos motståndarlaget. Om bollen studsar i bordet innan man träffar en mugg får det attackerade laget dricka två muggar istället för en och är ett effektivt sätt att snabbt vinna. Men var försiktig, lyckas de slå bort din boll får du dricka istället.

Turneringar i Beer Pong

En annan variant på beer pong är att köra turneringar. Man ställer upp spelplanen på samma sätt som vanligt och är två spelare per lag. Tävlingen börjar med en serve där en spelare från vardera lag samtidigt kastar sin boll mot motståndarlagets muggar. Den som först träffar vinner serven. Sedan kastar båda spelarna i laget varsin boll, träffar man båda får man kasta igen. Det lag som först får bort motståndarlagets muggar vinner.

Ett spel i särklass

Att spela beer pong är en rolig och underhållande aktivitet som ofta utlöser många skratt. Folk över hela världen spelar och turneringar blir allt mer populärt. Många hittar på egna regler och spelet kan spelas på flertal olika sätt och anpassas för samtliga deltagare. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Tänk på att bara fylla lite öl i varje mugg så att du fortsätter vara pricksäker och vinner fler rundor!