Italiensk Öl

Italien är inte riktigt ett av de mest välkända ölländerna men faktum är att de tillverkar en och annan pärla som smakar riktigt gott. Italienare är främst kända för sina nyskapande recept, använder sig bland annat av olika frukter, sorters blommor och te när det kommer till ölbryggning. De har dessutom en väldigt lång och intressant ölhistoria som varit i skymundan av vinet.

Dricker mer öl än vin

Även om Italien är starkt förknippat med vin dricker de faktiskt mer öl. Det var år 2010 som ölförsäljningen passerade vinet. Kanske beror det på deras spännande hantverksöl eller deras annorlunda kryddor. Kastanj har blivit något av ett signum för italiensk öl och ger det en väldigt intressant smak. Det finns cirka 30 ölsorter som innehåller just denna ingrediens, alltså kastanjeöl. Kastanjen prepareras olika och kan till exempel rökas och rostas.

Kör efter egna regler

Något som också utmärker Italien är att de har helt egna produktions regler. Det bidrar också till en nyfikenhet och många innovativa idéer. Många ölmakare använder sig av lokala råvaror för att få till sina brygder. Trots de egna produktionsreglerna tummar de inte på kvaliteten utan producerar högklassiga drycker som passar perfekt till mat. Du hittar flera av dem på Systembolaget i Sverige bland annat i Peronis sortiment.

Trend med alkoholfri öl

Att dricka alkoholfri öl har blivit populärt över stora delar av världen och Italien är inget undantag. Därför finns det numera alkoholfria varianter av några av deras mest välkända märken. Nu är de så bra tillverkade att du ofta inte ens känner att du dricker en alkoholfri öl. Det är perfekt för dig som inte vill dricka alkohol av någon anledning.