Firestone Walker Brewing Company

Firestone Walker Brewing Company

Firestone Walker Brewing Company är ett familjeägt bryggeri med bryggerier i Paso Robles, Buellton och Venice i Kalifornien. Bryggeriet grundades av svågrarna Adam Firestone och David Walker 1966. Det första bryggeriet låg på den familjeägda vingården i Kalifornien. Här bryggde de sin första öl – Double Barrel Ale – i ett patenterat Burton union-system.

Prisbelönt och världsberömt öl

2001 hade arbetet med att brygga hantverksöl växt så mycket att huvudproduktionen flyttades till Paso Robles. I dagsläget är Firestone Walker världskända för välproducerad hantverksöl som exempelvis 805 och Mind Haze. Firestone Walker vann titeln World Beer Cup Champion Brewery för medelstora bryggerier 2004, 2006, 2010 och 2012. Firestone Walker Brewing Company firade 25-års jubileum 2021 och är Kaliforniens näst största bryggeri i genren.

Öl med inslag av druvor

2013 öppnade Firestone Walker en 7000-kvadratfot stor ölkällare i Buellton. Här brygger de öl med vilda jästsorter på vinfat av ek. Ölen är inspirerad av den belgiska surölstraditionen och bryggprocessen leds av bryggmästare Jim Crooks, som tidigare var kvalitetsansvarig för huvudbryggeriet i Paso Robles. Crooks Började brygga suröl när han arbetade på Paso Robles bryggeriet och när verksamheten växte ur lokalerna där startade man det som kom att bli Barrelworks.

Ölfestival med personligt inbjudna bryggerier

Firestone Walker är en av världens ledande producenter av hantverksöl. Men företagets ägare har inte nöjt sig med att bara producera öl, de har även startat en ölfestival för att för bryggerier. Varje bryggeri som bjuds in görs det personligen av Firestone Walkers bryggmästare Matt Brynildson. Festivalen hålls årligen på Paso Robles event center i Paso Robles i Kalifornien och de 2500 eftertraktade besöksbiljetterna brukar ta slut inom 10 minuter från det att de släpps.