Fakta om Tuborg

Den goda ölen Tuborg har vi kunnat avnjuta sedan 1873. Namnet kommer av hamnområdet Tuborg Havn. De flesta sorterna kom ut i lager 1875 och hade smeknamnet ” Tuborger”. Alla kommer säkert ihåg deras reklam Perikles. Tuborg är även huvudsponsor för Roskildefestivalen. Det finns en alkoholfri variant som heter Tuborg Super Light, men den har inte kommit till Sverige än.

Njut av en kall Tuborg

tuborg ettiketNär du vill njuta av en dansk öl som passar till det mesta så ska du välja Tuborg. Den har en härlig doft av knäckebröd, ljus sirap och citrus. Den passar till fläsk, fågel och fisk, men även som sällskapsdryck. Grön Tuborg är en ljus öl som har en brödig smak av inslag av örter, citrus och ljus sirap. Tuborg Julebryg har varit en dansk tradition sedan 1981.

Varför välja annat än Tuborg?

När du vill känna smaken av en riktigt god öl så finns det bara Tuborg som ger dig den smakupplevelse du vill ha. Den passar till många maträtter och den är lika god även om du bara vill ta en öl med goda vänner. Den ser lockande god ut med den ljusa färgen och den har en bekväm, dämpad bitterhet i eftersmaken.

När valet faller på Tuborg

När du vill uppleva den danska ölen som funnits i många år så har du kommit rätt när du köper Tuborg. Gästerna kommer att känna sig nöjda över ditt val av dryck till maten. Denna danska ölen kommer från Hellerup som ligger norr om Köpenhamn och där finns även Tuborgflasken vid Strandvejen som är ett utsiktstorn från 1888. Det är värt att åka dit och ta en öl och se den vackra utsikten.