Bryggverket öppnar provsmakningsbar

Bryggverket i Umeå har fått ställa om sin verksamhet under coronapandemin då man har tappat mycket försäljning av starköl. Nu satsar man istället mer på att sälja mer folköl och producera egen läsk och tonic. Dessutom håller man på att bygga om och planerar att öppna en provsmakningsbar när restriktionerna släpper.

Uppfinningsrikedom mitt under pandemin

Medan många andra i krogbranschen har haft det tufft under året som gått så har uppfinningsrikedomen flödat hos Bryggverket. Förutom att man har satsat mer på folköl och ny läsk har man också hunnit med att ta fram både gelato och sorbet i samarbete med Nya Konditoriet. När restriktionerna släpps är planen att fortsätta sälja folköl och läsk, samtidigt som intäkterna från starköl förhoppningsvis går upp igen.

Hemkörning av folköl

Men det finns flera följder av pandemin för Bryggverket. Bland annat har man nu börjat köra hem folköl till privatpersoner i Umeå. Satsningen på läsk och tonic har också blivit ett sätt att ge tillbaka till hemtrakten under en svår tid. Man har nämligen tagit fram en Björklövenläsk och en Björklöventonic, där fem kronor per såld burk går till det lokala hockeylaget IF Björklöven.

Bryggverket tar vara på utmaningarna

Bryggverket har tagit väl vara på pandemins utmaningar genom att utöka sitt sortiment av folköl och erbjuda hemkörning i Umeåtrakten. Dessutom har man hunnit med att ta fram både läsk och tonics, vars försäljning bidrar till IF Björklövens ekonomi. Man har även gjort gelato och sorbet tillsammans med Nya Konditoriet och just nu håller man på att bygga om för att kunna öppna en provsmakningsbar när restriktionerna släpper.